Header Ads

LightBlog
Breaking News
recent

WhatsApp Payments özelliği artık Hindistan'da!


whattsap


Facebook'a ait mesajlaşma servisi WhatsApp, hem Android hem de iOS için dijital ödeme özelliklerini şimdi bir süredir Hindistan'da test ediyor. Şu anda test aşamasındaki testçiler, ödemeleri WhatsApp Ayarları menüsünde WhatsApp kullanıcı kullanıcı arayüzünde görüntülenen geniş bir desteklenen banka listesiyle görünen ödeme özelliklerini keşfetti.

Hindistan'daki kullanıcıların mesajlaşma uygulamasındaki arkadaşlarınızdan para gönderip almalarını sağlayan Whatsapp Payments özelliği. Mesajlaşma platformu, Devlet Bank of India, ICICI Bank, HDFC Bank ve Axis Bank gibi önde gelen bankalarla eşler arası UPI ya da Unified Payments Interface tabanlı dijital ödemeler platformunu tümleştirecek. Bununla beraber, sohbet uygulamasında tüccar olarak kayıtlı olan ya da bir WhatsApp Business hesabına sahip olan kullanıcılar bu özelliği hala kullanamayacaklardır.

Habersiz olanlar için UPI, bankanın IMPS yoluyla para transfer etmek için kullandığı kullanıcının benzersiz bir kimliği gibidir.

WhatsApp, UPI'yi mesajlaşma servisine entegre etmek için Hint hükümetinden onay aldıktan sonra, 2017'den beri dijital prosedür özelliği üzerine çalışıyor. UPI tabanlı ödeme özelliği, Android için 2.18.41 ve iOS için 2.18.21'de WhatsApp beta versiyonunde bulundu.

Hindistan genelinde 200 milyondan fazla kullanıcının güçlü bir kullanıcı tabanına sahip olan WhatsApp, Paytm, Hike, MobiKwik ve devlete ait BHIM gibi ülkedeki mevcut dijital cüzdanların sonuna kadar zorlu bir biçimde tamamlanmasına başlamaktan büyük ihtimalla faydalanacak. Google Tez başlattı .

WhatsApp Payments'ın halka açık olarak resmi olarak yayımlanması büyük ihtimalle çok yakında açıklanacak. Ödemeler ile ilgili SSS sayfası henüz WhatsApp tarafından güncellenmese de, şartlar ve hizmet sayfası ile uygulama gizlilik politikası sayfası şimdi yayında. Kullanıcılar, WhatsApp üzerinde Ödeme hizmetini açmadan önce bunları kontrol edebilir.

Bu özelliği etkinleştirmek için WhatsApp'ın en son güncellemesine sahip olmanız gerekir. WhatsApp ödeme özelliğini sunan bir kullanıcı esasen cihazınıza mesajlar gönderiyorsa, uygulamanızda 'Ödemeler' mesajının görülebilmesi için uygulamayı tekrar başlatmanız gerekir. Ödemeler uygulamanıza yansıtıldığında, yapmanız gereken şey WhatsApp vasıtasıyla para aktarımıne başlamak için aşağıda belirtilen adımları takip edebilmektir.

WhatsApp üzerinde UPI ya da Birleştirilmiş Ödemeler Arayüzünü etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

-Ayarlara git.
-Ödemeler'e dokunun.
-Burada 'banka hesabı eklemeniz' istenir.
-'Yeni banka hesabı ekle'ye dokunduğunuzda, WhatsApp tarafından sağlanan şartlar ve koşulları kabul etmenizi isteyecek bir pop-up görünür.
-Şartlar ve koşulları kabul ettiğinizde cep telefonunuzun numarasını doğruluğunu sağlamanız gerekir.
-Lütfen UPI'nin girilen cep telefonu numarasını ve onunla bağlantılı banka hesaplarını kontrol etmeyeceğini unutmayın. Bu nedenle, cep telefonunun WhatsApp hesabınız için kullandığınız SIM kartı ile aynı olmasından emin olmanız gerekir.
-Cep telefonunuzun numarası doğrulandıktan sonra, özelliği destekleyen bankaların listesi görünür.
-UPI'nuzun etkinleştirildiği banka hesabınızı seçin.
-Şimdi, WhatsApp üzerinde UPI'ye eklemek istediğiniz banka hesabını seçtiniz.
-Bu prosedür tamamlandıktan sonra artık bir Sanal Alacaklı Adresi (VPA) oluşturmanız gerekecek. Bunun için, bankamatik kartı numarasının son altı hanesini gerekli bilgilerle beraber girmenizi isteyeceksiniz.
-Bunu yaptıktan sonra, şimdi bir sohbet ya da bir gruba para transfer edebilirsiniz.

Not: Para transfer etmek istediğiniz kullanıcı, WhatsApp Payments'a sahip değilse, mesajlaşma uygulaması size de aynı şeyi bildirir.

Geçtiğimiz ay, WhatsApp resmi olarak "  Küçük işletmeler için bedava indirilebilen bir Android uygulaması olan " WhatsApp Business "ı sundu  ve Hindistan'daki müşterileri ile daha iyi iletişim kurmalarına yardımcı oldu.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.
//reklamlarrrrr